SAJTÓKÖZLEMÉNY – Energiahatékonyság növelése és kapacitásbővítés a versenyképesség növelése érdekében

A”MATRO” Gép, Szerszám, Elektro Kft. 300,31 millió Ft uniós támogatást nyert a GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 pályázati kiíráson. A több mint 429 millió forintos összköltségvetésű fejlesztés keretében kapacitásbővítő fejlesztés került megvalósításra. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.

A fejlesztés célja egyrészről meglévő kapacitásaink növelése korszerű új megmunkáló gépek beszerzésével. Ennek mentén egy darab MIYANO BNE-51MSY CNC eszterga központot az Időjós utcai telephelyre vásároltunk meg, valamint három darab MIYANO BNA-42 GTY CNC eszterga- megmunkáló központokat a Nagyárpádi úti telephelyünkön helyeztünk üzembe. Ezen berendezések már jól ismert technológiát jelentenek vállalatunknak, melyet rendkívül rövid időn belül tudtunk adoptálni a meglévő gyártósorunkba. Mindkét telephelyünkön elvárás a gyártási hatékonyság növelése.
Gyártókapacitásunk hatékonyságának további javítása érdekében a Nagyárpádi úti telephelyre egy darab Citizen Cincom L12A – 1M7 CNC esztergát, kamerás ellenőrzéssel, alkatrész ki-és beadagoló rendszerrel vásároltunk meg.
A fenti berendezés által az alkalmazott technológia a kor legmodernebb berendezése, az alap technológia cégünk számára ismert, hiszen jelentős mértékű gyártó kapacitásokkal rendelkezünk a fenti gép technológiájára épülve.
A fejlesztés eredményeként 213,31kWp teljesítményű napelemes rendszer került kiépítésre.
A megvalósítás helyszínei a Pécs, Időjós utca 7., valamint a Pécs, Nagyárpádi út 7. A szám alatt szám alatt találhatóak. A fejlesztés tervezett befejezési határideje 2023.11.04. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.

További információ kérhető:
Nagy Attila Kornél, pénzügyi vezető
telefonszám: +36204729102, attila.nagy@matro.hu