KÖRNYEZETVÉDELMÜNK

Kiemelten fontos

KÖRNYEZETVÉDELEM

Cégünk elkötelezte magát és kiemelten kezeli a környezetvédelem területét. Környezeti irányítási rendszerünket az ISO14001-es szabványa szerinti fenntarthatóság eszméje köré építettük. Az ISO14001 2000. évi bevezetése után, 2011-től már a szigorúbb követelményeket támasztó „EMAS – környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszer” elvárásait teljesítjük. A fenntartás és fejlesztés, valamint munkavállalóink környezetvédelmi oktatása folyamatos.
A fenntarthatóság biztosítása érdekében évről évre újabb környezetvédelmi célokat tűzünk ki magunk elé, amelyeket a legjobb tudásunk szerint meg is valósítunk. Az eredmények alapján elmondható, hogy képesek vagyunk fajlagosan csökkenteni a környezetet terhelő hulladékaink, segédanyagaink mennyiségét.

Komolyan gondoljuk

KÖRNYEZETI POLTIKÁNK

Fontosnak tarjuk a partnereinkkel és érdekelt feleinkkel való kapcsolattartást. Ezt a célt szolgálja többek között – a minden évben megújított és a honlapunkról nyilvánosan elérhető – környezeti nyilatkozatunk, amely aktuális környezeti politikánk és teljesítményünk mutatószámait tartalmazza. Ez a politika tükrözi vállalatunk elkötelezettségét környezetünk védelme iránt, illetve keretet ad környezeti feladatainknak és azok megvalósításának. Ilyen irányú szándékunk a természeti erőforrások megőrzése, a károsanyag-kibocsátás minimalizálása és a folyamatos fejlesztés.

Tevékenységeinket nagy körültekintéssel végezzük, a munkafolyamatok során nem hagyhatja el semmilyen szennyezés a telephelyünket. Veszélyes hulladékainkat csak a megfelelő elszállítási engedéllyel rendelkező partnerünk viheti el, aki azokat ártalmatlanítja vagy újrahasznosítja.
Az erőforrás-gazdálkodást modernizációval és tudatossággal érjük el, így képesek vagyunk optimalizálni alapanyag-felhasználásunkat és javítani fajlagos alapanyag-felhasználási mutatóinkon.

Környezetvédelmi nyilatkozat

Cégünk “Környezetvédelmi Nyilatkozatát” az alábbi linkre kattintva töltheti le.

Hitelesített rendszer

EMAS KÖRNYEZETVÉDELMI VEZETÉSI RENDSZER

A MATRO Kft. környezetvédelem iránti elkötelezettsége nem csak szavakban, de tettekben is látható, amelynek egyik eleme az EMAS Hitelesített Környezetvédelmi Vezetési Rendszere, amely 2012-ben került bevezetésre.
Az EMAS tanusítvány okirata itt érhető el.