FORGÁCSOLÓ SZERSZÁMOK

FORGÁCSOLÓ SZERSZÁMOK ÉS SZERSZÁMBEFOGÓ RENDSZEREK

A forgácsoló szerszámok és szerszámbefogó rendszerek gyártása nagy szaktudást igényel, hiszen komplex, nem ritkán 20 feletti munkafázis összehangolását igénylő gyártási feladatról van szó. Mindez kiegészül az alacsony darabszámmal és az egyes típusok gyártása közötti nagyon gyors, rugalmas átállási igénnyel.

Minderre csak kevés cég képes, a MATRO ezek közül az egyik.

Több, mint 200 különböző típusú szerszámbefogó rendszer gyártása történik nálunk, a néhány darabtól a pár százas rendelési nagyságig.

Mivel ezen termékek jellemzően nagy értékű célszerszámok, ezért speciális vevői igények alapján történik a gyártásuk. Nagy tapasztalattal rendelkező mérnök munkatársaink már a konkrét vevői igények alapján tervezik meg a gyártási folyamatot.

Az alkalmazott CAD/CAM rendszerrel és 4–5 tengelyes gépeinkkel lehetőségünk nyílik a vevőink által rendelkezésünkre bocsátott adatok alapján rövid határidővel, kiváló minőségű szerszámok legyártására.

A szerszámtartók gyártását elsősorban németországi partnercégeink, az INDEX Werke GmbH és a Sauter Feinmechanik GmbH részére végezzük. A széles termékskálán megtalálhatók álló és meghajtott kivitelű egységek egyaránt.

Természetesen végfelhasználók részére is gyártunk szerszám befogókat, akár egyedi igények alapján is.