PÁLYÁZATAINK

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: „MATRO” Gép, Szerszám, Elektro Korlátolt Felelősségü Társaság

PROJEKT CÍME: Energiahatékonyság növelése és kapacitásbővítés a versenyképesség növelése érdekében

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 300 308 467 Ft

MEGVALÓSATÁS HELYE: Pécs, Időjós utca 7., Pécs, Nagyárpádi út 7. A. ép.

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA: 

A meglévő erőforrásaink főként a CNC megmunkálás tekintetében jelentős kapacitás hiánnyal küzdenek, a növekvő autóipari megrendelések kielégítésére a meglévő berendezéseink ma már nem elégségesek, így folyamatosan törekednünk kell a tevékenységünk bővítésére, a kapacitásunk növelésére.

A fejlesztés célja egyrészről meglévő kapacitásaink növelése korszerű új megmunkáló gépek beszerzésével.

Fejlesztés ismertetése:

Az eddig megvalósult projektelemek:

3 db MIYANO BNA 42 GTY CNC eszterga-megmunkáló központ

Az I. időközi kifizetési igénylés keretében a CNC esztergaközponthoz kapcsolódó FEDEK Sunny rúdadagolóalapanyag került beszerzésre. 

1 db Citizen Cincom L12A – 1M7 CNC eszterga

Gyártókapacitásunk hatékonyságának további javítása érdekében a Nagyárpádi úti telephelyre egy Citizen Cincom L12A – 1M7 CNC esztergát, kamerás ellenőrzéssel, alkatrész ki-és beadagoló rendszerrel került beszerzésre. 

1 db MIYANO BNE-51 MSY CNC eszterga központ

Ennek mentén egy MIYANO BNE-51MSY CNC eszterga központot az Időjós utcai telephelyre került leszállításra. 

175 kVA csatlakozási teljesítményű napelemes rendszer telepítése

Cégünk elkötelezett a környezettudatos gyártási körülmények kialakítása mellet, továbbá az egyre emelkedő energia árak tükrében döntöttünk úgy, hogy egy 175 kVA Napelem (3 fázis beépített inverterrel) rendszerrel is támogatjuk a nagyárpádi úton lévő telephely energiafelhasználásnak csökkentését. Ennek keretében a napelemek telepítése elkészült és az inverterek leszállítása megtörtént.

A 300 millió forint európai uniós támogatás segítségével jelentős technikai, technológiai fejlesztést tudunk megvalósítani.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A PROJEKT BEFEJEZÉSÉNEK DÁTUMA: 2023.10.31.

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00006


 

Kedvezményezett neve: „MATRO” GÉP, SZERSZÁM, ELEKTRO KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
Projekt címe:  MATRO QUICK CHANGE SZERSZÁM CSERÉLŐ RENDSZER KIFEJLESZTÉSE
Projekt tervezett befejezésének dátuma: 2021.03.31.
Szerződött támogatás összege: 50 915 020 Ft
Támogatás mértéke: 45%
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018-00494


Projekt tartalmának bemutatása: 

Vállalatunk jelen K+F+I projektjében bemutatott fejlesztése alapvetően a feldolgozóiparihoz kapcsolódik.

A Matro Kft. a projekt keretében egy 24 hónapos folyamat során alakította ki az új, sajátfejlesztésű technológián alapuló szerszám befogó rendszerét.

A fejlesztett termékcsoport a „MATRO QUICK CHANGE szerszám cserélő rendszer” egy gyors és precíziós, mégis egyszerű rögzítésű szerszámcserélő rendszert jelent. Elsősorban modern, kisebb méretű („svájci típusú” és hossz esztergákra) berendezésekre fejlesztettük ki. Ezen gépek jelenlegi elterjedtsége és jövőbeni térnyerése valószínűsíthető gazdaságos üzemeltetésük okán. A jelenleg is dinamikusan bővülő CNC piacra kínáljuk új termékcsaládunkat bevezetni. Rendszerünk egy „tömb” részből, mely a CNC géphez csatlakozik, és egy kazetta részből áll (ezekbe foghatóak a különböző szerszámok, kések, illetve lapkák).

A projekt során jelentős számú kísérlet végeztünk, melyhez a megfelelő szakképzett személyzet rendelkezésre állt. Fő feladatként a kísérleti darabok minta gyártásával, a szerszám próbák végzésével, különféle funkció erősítő megoldások vizsgálatával, valamint alapanyag kísérletekkel végzett minta gyártások valósultak meg, melynek során élettartam vizsgálatok is elvégzésre kerültek.

A fejlesztés megvalósításával tovább erősítettük versenyhelyzetünket, hiszen a TIR2 beszállítói pozíciónkból kilépve 3. lábként saját termékkel jelenünk meg a piacon. A megoldott feladatok alapvetően termék gyártói státuszunkat erősíti tovább, mellyel megnyitottuk az utat a magas hozzáadott értékkel rendelkező termékek gyártásba vitelének irányába.

A fejlesztés megvalósításával cégünk tovább növeli meglévő munkavállalói munkahelyének biztonságát, a fejlesztés 2021.03.31-ig valósul meg.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.


Kedvezményezett neve: „MATRO” GÉP, SZERSZÁM, ELEKTRO KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG Projekt címe: KOMPLEX BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSA A MATRO KFT-NÉL A MAGASABB NÖVEKEDÉS ELÉRÉSE ÉRDEKÉBEN
Projekt tervezett befejezésének dátuma: 2021.03.31.
Szerződött támogatás összege: 238 632 240 Ft
Támogatás mértéke: 50%
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.7-17-2017-00014


Projekt tartalmának bemutatása: 

A projekt keretében jelentős fejlesztés valósult meg.

Projektünk célja alapvetően két legfőbb vevőnk a Knorr-Bremse cégcsoport, valamint a DENSO Gyártó Magyarország Kft autóipari beszállító vállalkozások részére történő alkatrész gyártás fokozása volt.
A fejlesztésünk megvalósításával a szűkös termelő területünk feloldása valósult meg az újonnan vásárolt szomszédos ingatlanon létrehozott új termelő területtel. A projekt keretében a csarnok kivitelezése valósult meg, alapvetően a legnagyobb vevőink induló új nagy szériás alkatrész projektjeinek kiszolgálásához szükséges termelő terület létrehozásával. A létrehozott csarnoképület alkalmassá vált függőleges CNC megmunkáló gépek telepítésére is. A beszerzésre került Miyano és Citizen eszterga legnagyobb vevőink (DENSO, Knorr-Bremse) induló új nagy szériás autóipari alkatrész projektjeinek kiszolgálásához szükséges. Az eszterga kapacitás bővítésével, a beszerzésre kerülő berendezések alkalmazásával az eddiginél hatékonyabban, szűkebb tűrés tartományban, és alacsonyabb ciklusidővel tudja a vevői igényeknek megfelelő megnövekedett termelést kiszolgálni. A projekt keretében cégünk építési, gépbeszerzési és ISO 50001 Energetikai tanúsítvány beszerzését is megvalósította. Cégünk minőségbiztosítási és környezeti rendszerei lehetővé tették, hogy a projekt a megfelelő releváns műszaki elvárásoknak megfelelően valósult meg.

A fejlesztéssel megvalósított elemek:

 • Gyártó csarnok kivitelezése
 • 2 db Miyano BNA-42GTY-RA precíziós eszterga
 • 2 db Citizen Cincom L20E-2M8 LFV hosszeszterga
 • ISO 50001:2001 irányítási rendszer tanúsítás

A fenti beruházásban érintett gépek által alkalmazott technológia a kor legmodernebbjei, az alap technológia cégünk számára ismert, hiszen jelentős méretű gyártó kapacitásokkal rendelkezünk a fenti gépek technológiájára épülve.

A fejlesztés megvalósításával cégünk tovább növeli meglévő munkavállalói munkahelyének biztonságát, a fejlesztés 2021.03.31-ig valósul meg.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.


Kedvezményezett neve: „MATRO” GÉP, SZERSZÁM, ELEKTRO KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
Projekt címe: MEGMUNKÁLÓ KAPACITÁS BŐVÍTÉSE A MATRO KFT-NÉL
Projekt tényleges befejezésének dátuma: 2021.01.31.
Szerződött támogatás összege: 136 289 272 Ft
Támogatás mértéke: 50%
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00353


Projekt tartalmának bemutatása: 

Cégünk dinamikusan növekvő vállalkozás Baranya megyében, az elmúlt években növekedésünk motorja alapvetően a DENSO japán vállalkozás növekvő megrendelései biztosították, melyre épült jelen fejlesztésünk is.

A projekt keretében, döntően gépi beruházás valósult meg. A beszerzett gépek mindegyike önállóan képes alkatrész gyártására, a beszerzésüket a járműipari alkatrészek folyamatosan bővülő kereslete indokolta.
A fenti gépek által alkalmazott technológia a kor legmodernebbjei, az alap technológia cégünk számára ismert, hiszen jelentős méretű gyártó kapacitásokkal rendelkezünk a fenti gépek technológiájára épülve.

Építési tevékenységünk a megnövekedett termelési területi igény kapcsán, a meglévő raktár épületünk átalakításával kerülhetett sor a növekvő termelés megfelelő kiszolgálására.

Projektünk célja egyértelműen az személygépjárművek motor menedzsment rendszereibe, valamint közúti haszonjárművek fékrendszerébe épülő alkatrészek előállításával, beszállítói tevékenységünk bővítése, kapacitásunk növelése volt. Ezen célok miatt kerül beszerzésre a megmunkáló kapacitás, a tervezett eszköz beszerzések, illetve új termelő terület kialakítása.

A fejlesztéssel megvalósított elemek:

 • 1 db NLX 2500 SY700 típusú fémipari eszterga alkatrész megmunkálásra
 • 1 db MIYANO LZ01RY2 Manipulátoros CNC precíziós eszterga
 • 1 db MURATEC MD120G – CNC automata eszterga, 1 robotkarral
 • Meglévő raktár épület átalakítása, termelő területbe vonása.

A fenti beruházásban érintett gépek által alkalmazott technológia a kor legmodernebbjei, az alap technológia cégünk számára ismert, hiszen jelentős méretű gyártó kapacitásokkal rendelkezünk a fenti gépek technológiájára épülve.

A fejlesztés megvalósításával cégünk tovább növeli meglévő munkavállalói munkahelyének biztonságát, a fejlesztés 2021.01.31-ig valósult meg.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.


Kedvezményezett neve: „MATRO” GÉP, SZERSZÁM, ELEKTRO KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
Projekt címe: VÁLLALATI INFORMATIKAI RENDSZER KOMPLEX FEJLESZTÉSE
Projekt fizikiai befejezésének dátuma: 2019.12.29.
Projekt elszámolható összköltsége: 39 964 240 Ft
Vissza nem térítendő támogatás összege: 15 985 696 Ft
Visszatérítendő támogatás (kölcsön) összege: 19 982 120 Ft
Támogatás intenzitása: 40%


Projekt tartalmának bemutatása: 

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül elnyert európai uniós támogatás segítségével a „MATRO” Kft.-nél komplex vállalatirányítási rendszer került bevezetésre továbbá a rendszer működéséhez szükséges eszközök kerültek beszerzésre. A vissza nem térítendő támogatás mértéke több mint 15 millió Ft, amely Európai Uniós és hazai támogatásból valósult meg.

Cégünknél 5 db funkcionális célterületet lefedő helyben telepített vállalatirányítási modul került bevezetésre:

Helyben telepített modulok:

 • reFactory CRM
 • reFactory Gyártás
 • reFactory WorkFlow
 • reFactory beszerzés és logisztika
 • reFactory HR

A rendszer üzemeltetéséhez szükséges alábbi eszközök beszerzése történt meg:

 • Dell EMC PowerEdge R740 rack szerver
 • APC Smart-UPS SMC1500I-2U
 • Synology DS218j Hálózati adattároló NAS
 • UAP-AC-LR UniFi Access Point, AC Long Range
 • EdgeSwitch 16 port 150W Gigabit POE switch, Rack
 • Adatgyűjtő MINI PC terminál – Raspberri PI 3 B PLUS
 • Zebra MC32N0-GI4HCLE0A Mobile Barcode Computer
 • Microsoft SQL 2017 szerver + Altaro Backup

 


Kedvezményezett neve: „MATRO” GÉP, SZERSZÁM, ELEKTRO KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
Projekt címe: MEGMUNKÁLÓ KAPACITÁS BŐVÍTÉSE A MATRO KFT-NÉL
Szerződött támogatás összege: 136 289 272 FT
Támogatás mértéke: 49,999999%


Projekt tartalmának bemutatása: 

Cégünk dinamikusan növekvő vállalkozás Baranya megyében, az elmúlt években növekedésünk motorja alapvetően a DENSO japán vállalkozás növekvő megrendelései biztosították, melyre épül jelen fejlesztésünk is. A kialakított partnerség alapján elmondhatjuk, hogy a 2008-ban jelentkezett gazdasági válságot követő útkeresésünk sikeres egyre nagyobb és fontosabb szerep hárul cégünkre az alkatrész gyárát tekintetében és egyre komolyabb partnerként és egyre jobb megítélésű stabil beszállítóként. Cégünk ma már több termék esetében nem csak saját gyártás technológiai, hanem technikai véleményezési lehetőséget is kapott a DENSO-tól.

A meglévő erőforrásaink főként a CNC megmunkálás tekintetében a folyamatosan bővülő rendelésállomány okán jelentős kapacitás hiánnyal küzdenek. A növekvő autóipari megrendelések kielégítésére a meglévő berendezéseink ma már nem elégségesek, így folyamatosan törekednünk kell a tevékenységünk bővítésére és a kapacitásunk növelésére. Az elmúlt időszak fejlesztései, valamint a folyamatosan és dinamikusan növekvő piaci környezetünkhöz való alkalmazkodás további jelnetős termelő terület bővítést is előirányoz, mely szűk kapacitást kívánjuk feloldani jelen fejlesztéssel.

Projektünk célja egyértelműen az személygépjárművek motor menedzsment rendszereibe, valamint közúti haszonjárművek fékrendszerébe épülő alkatrészek előállításával, beszállítói tevékenységünk bővítése, kapacitásunk növelése. Ezen célok miatt kerül beszerzésre a megmunkáló kapacitás, a tervezett eszköz beszerzések, illetve új termelő terület kialakítása:

 • 1 db TRAUB TNL32-10 típusú géprendszer alkatrész megmunkálásra
 • 1 db NLX 2500 SY700 típusú fémipari eszterga alkatrész megmunkálásra
 • Meglévő barak épület átalakítása, termelő területbe vonása.

A fejlesztés megvalósításával cégünk tovább növeli meglévő munkavállalói munkahelyének biztonságát, a fejlesztés 2019.12.31-ig valósul meg.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.12.31.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00353

 


Kedvezményezett neve: „MATRO” GÉP, SZERSZÁM, ELEKTRO KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
Projekt címe: RUGALMAS FOGLALKOZTATÁS BEVEZETÉSE A MATRO KFT-NÉL
Szerződött támogatás összege: 14 404 700 Ft
Támogatás mértéke: 100%


Projekt tartalmának bemutatása: 

A „MATRO” Kft. célja, hogy a rugalmas foglalkoztatással elősegítse a meglévő munkavállalók hosszú távú megtartását, emellett a vállalkozás munkaerőigényét motivált és minőségi munkaerővel elégítse ki. További szempont, hogy a térségből a fiatal minőségi munkaerőt a céghez tudja vonzani és hosszú távon megtartani. A vevői igények még teljeskörűbb kielégítéséhez a rugalmas foglakoztatás bevezetése is hozzájárulhat, amennyiben nagyobb teret biztosít a munkavállalói igények érvényre jutásának és hozzájárul a motiváció növekedéséhez. További cél a belső adminisztratív és irányítási folyamatok hatékonyságának növelése a rugalmas munkavégzés feltételeinek megteremtése érdekében.

A projekt keretében 14 fő munkavállaló munkaköre kerül átalakításra.

Az új foglalkoztatási formák bevezetéséhez kapcsolódó humán-erőforrásfejlesztési és szervezetfejlesztési, IT, jogi tanácsadásra is sor kerül. A rugalmas foglalkoztatáshoz kapcsolódó változások sikeres bevezetését képzések és műhelymunkák segíti elő. A hatékony munkavégzés érdekében informatikai eszközök, immateriális javak beszerzése is a fejlesztés részét képezi. Az átszervezési folyamatot munkahelyi mentor támogatja.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott projekt az Európai Szociális Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában kerül finanszírozásra.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.01.22

Projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2016- 00209

 


KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: „MATRO” GÉP, SZERSZÁM, ELEKTRO KORLÁTOLT FELELŐSSÉGÜ TÁRSASÁG.
PROJEKT CÍME: MAGAS FELDOLGOZOTTSÁGÚ TERMÉKEK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSA A MATRO KFT-NÉL
A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 182 067 030 FT
A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 48 %

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:
A projekt keretében a meglévő gyártó székhelyünkön jelentős fejlesztés valósul meg. A meglévő üzemcsarnokba tervezett komplex technológiai elemek szállítását és gyártását 2015-ös évben megkezdtük, a beszerzések befejezése 2016-os év végéig valósul meg. A tervezett gyártókapacitás: a gépek/berendezések gyártási tevékenységünk megerősítéséhez, a magasabb hozzáadott értékű termékek előállítása érdekében kerülnek beszerzésre.

Projektünk célja egyértelműen az autóipari beszállítói tevékenységünk bővítése, kapacitásunk növelése. Ezen célok miatt kerülnek beszerzésre az alábbi berendezések:
– 1 db Citizen Cincom L12 eszterga és 3 db Takisawa Nex-105 eszterga:
A berendezések speciálisan a DENSO Gyártó Magyarország termékei gyártására lettek optimalizálva. Segítségével autó motor kipufogógáz hőmérsékletérzékelő szenzorok és nagy nyomású pumpa alkatrészek gyártását fogjuk végezni. Ezek a különböző típusú egységek, személygépjárművek Motor Management rendszerébe épülnek be.
– 1 db MS16C megmunkáló gép:
A fejlesztés eredményeként létrejövő kapacitással a DENSO Gyártó Magyarország Kft részére kívánunk Guide Nozzle terméket szállítani, mely személygépjárművek injektorába kerül beépítésre.
– 1 db HERMLE C400 basic megmunkáló központ
A berendezés segítéségével a közvetlen export képességünk erősödik tovább. A berendezéssel +/-1 százados tűréssel leszünk képesek termék előállítására, mely pontosabb megmunkálással több alkatrész gyártására is lehetőséget kapunk, így fokozva az exportból származó árbevételünket.

A berendezések megvásárlását a vevői megrendelések indokolják. Segítségükkel növelni tudjuk a beszállító tevékenységünkből származó árbevételünket és közvetlenül az exportárbevételünk növekedését tudjuk elérni.
A fejlesztés megvalósításával cégünk tovább növeli meglévő 89 fő saját és 86 fő bérelt munkavállaló munkahelyének biztonságát, a fejlesztés 2016.12.31-ig valósul meg.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSÉNEK DÁTUMA: 2016.12.31
A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-1.2.1-15-2015-00494


 

 

 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: „MATRO” GÉP, SZERSZÁM, ELEKTRO KORLÁTOLT FELELŐSSÉGÜ TÁRSASÁG.

Projekt címe: „CNC GYÁRTÓ KAPACITÁS MEGERŐSÍTÉSE A MAGASABB HOZZÁADOTT ÉRTÉK ÉS

A BESZÁLLÍTÓI STÁTUSZ MEGERŐSÍTÉSE ÉRDEKÉBEN”

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 40 358 535 FT

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 48 %

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA: 
A projekt keretében a meglévő gyártó székhelyünkön jelentős fejlesztés valósul meg. A meglévő üzemcsarnokba tervezett technológiai elemek szállítását és gyártását 2015-ös évben megkezdtük, a beszerzések befejezése 2016-os évben valósul meg. A tervezett gyártókapacitás: a gépek/berendezések gyártási tevékenységünk megerősítéséhez, a magasabb hozzáadott értékű termékek előállítása érdekében kerülnek beszerzésre.
Projektünk célja egyértelműen az autóipari beszállítói tevékenységünk bővítése, kapacitásunk növelése. Ezen célok miatt kerül beszerzésre 2 db hosszeszterga berendezés.
A Citizen Cincom L12 VII CNC hosszeszterga:
A berendezés speciálisan a PIN SHEATH típusú termékek gyártására lett kialakítva. Segítségével autó motor kipufogógáz hőmérsékletérzékelő szenzorok gyártását fogjuk végezni. Ezek a különböző típusú szenzorok személygépjárművek Motor Management rendszerébe épülnek be. A megbízatás eredményeként a szenzorok egyedüli beszállítói leszünk egy japán tulajdonú autóipari alkatrész gyártó cégnek. A szenzorok Peugeot, BMW, Renault típusú személygépjárművekbe kerülnek majd beépítésre.

A Citizen Cincom K16E-VII hosszeszterga adagolóval:
A berendezés segítségével különböző típusú dugattyúk gyártását tervezzük, elsősorban a Knorr-Bremse Aldersbach részére, mely a közvetlen export tevékenységünket szolgálja. Ezen dugattyúk a teherautók légfékrendszerének levegő karbantartó egységének légfúvató szelepébe épülnek be.
Mindkét berendezés megvásárlását tehát a vevői megrendelések indokolják. Segítségükkel növelni tudjuk a beszállító tevékenységünkből származó árbevételünket és közvetlenül az exportárbevételünk növekedését tudjuk elérni.

A berendezések megvásárlását a vevői megrendelések indokolják. Segítségükkel növelni tudjuk a beszállító tevékenységünkből származó árbevételünket és közvetlenül az exportárbevételünk növekedését tudjuk elérni.
A fejlesztés megvalósításával cégünk tovább növeli meglévő 89 fő saját és 86 fő bérelt munkavállaló munkahelyének biztonságát, a fejlesztés 2016.04.30-ig valósul meg.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSÉNEK DÁTUMA: 2016.04.30.

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-1.2.2-15-2015-01281


„Korszerű nagypontosságú szerszámtartók kifejlesztése TRAUB szerszámgépekhez.”

Kedvezményezett: MATRO Gép, Szerszám- Elektro Kft.
Cégnév: 7631 Pécs, Nagyárpádi út 7. A. ép.
A projekt időtartama: 2008.12.01. – 2011.03.30.
A projekt teljes költsége: 124,182 millió Ft

Az Európai Unió és a Magyar Állami által nyújtott támogatás összege 43,464 millió Ft.

><img width=


 

„CNC esztegagépek beszerzése és EMAS környezetirányítási rendszer bevezetése a MATRO Kft-nél’

Azonosító:                    GOP-2.1.4-09/K-2010-0021
Kedvezményezett:        MATRO Gép, Szerszám- Elektro Kft.
Cégnév:                       7631 Pécs, Nagyárpádi út 7. A. ép.
A projekt időtartama:   2010.09.01. – 2011.12.31.
A projekt teljes költsége: 246,584 millió Ft

Az Európai Unió és a Magyar Állami által nyújtott támogatás összege 123,292 millió Ft

umft


 

Projekt azonosító: GOP-1.3.1-08/1-2008-0060
Pályázat címe: „Korszerű nagypontosságú szerszámtartók kifejlesztése TRAUB szerszámgépekhez.”

Projekt leírás:
A projekt az eredeti célkitűzéseknek megfelelően került megvalósításra. A pályázatban bemutatott eszközök helyet -a mérési módszer optimalizálásával- más mérőkészülék kiválasztásával költség megtakarítást tudtunk elérni, ezt felhasználva a termékek vevői elvárásainak való megfelelése érdekében más a felületi megmunkálást lehetővé tevő új technológiára koncentráltuk az erőforrásokat. A kazettás szerszámrendszer időközben bővítésre került több speciális szerszám alaptest gyártásával. Ennek eredményeképpen kialakításra került a moduláris alaptest rendszer.
A projekt sikeresen és eredményesen zárult.
A CNC esztergagépekkel történő forgácsolás során az úgynevezett váltólapka (amely porkohászati úton készül, különböző minőségű alapanyagból, különféle élettartam és megmunkálási minőséget javító bevonattal valamint különböző alakkal, a különféle esztergálási feladatok elvégzéséhez) a kopó szerszám. Ezt a váltólapkát az élettartamának lejártát követően mely hozzávetőleg 20-30 perc megmunkálási idő, cserélni kell.
A váltólapka esztergálás műveletekor a késszárba kerül rögzítésre. A késszár pedig az úgynevezett szerszámtartó egységben mely a gépek szerszámrevolverére van rögzítve, amennyiben a gép átállítása történik egy másik alkatrész gyártására, az általános rendszer szerint leszerelésre kerülnek a szerszámtartók, a késszárakkal együtt. Ezt követően a felszerelésre kerülő szerszámtartóba beszerelésre kerül a késszár, majd a váltólapka. Ezt követően az egész egysége ne kell mérni, mely történhet a megmunkáló gépen, vagy külső berendezésen.
Ezen műveletek gép átállítási idejét jelentősen növelik, valamint a bemérési pontosságtól függően, hosszabb ideig tarthat az új termék méreteinek beállítása.
A kazettás szerszámrendszer esetén a szerszámtartó és a késszár a gépben marad és „csak” a különböző váltólapkához való betét kerül cserére. Ezzel jelentős idő takarítható meg, valamint a beállítási pontosság is javul.
A rendszert a fejlesztés során a vevő igényeinek jobb kielégítése érdekében kibővítettük a moduláris alaptest rendszerrel, mellyel különböző géptípusokhoz illeszthető szerszámtartó egységek építhetők össze.
Kedvezményezett neve és elérhetősége:
MATRO Gép, Szerszám- Elektro Kft.
7631 Pécs, Nagyárpádi út 7. A. ép.
Telefon: +36/72 548-110, Fax: +36/72 658-111
Web: www.matro.hu
Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1139 Budapest, Váci út 83.
www.magzrt.hu
info@magzrt.hu
ügyfélszolgálat: +36 40 200-617

Irányító hatóság:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Cím: H-1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
Levelezési cím: H-1393 Budapest, pf. 332.
Tel.: +36 40/638-638
E-mail: nfu@nfu.gov.hu
www.nfu.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

 


Projekt azonosító: GOP-1.3.1-11/A-2012-0055

Pályázat címe: „Személygépjárművek motormanagement rendszerébe épülőhőmérsékletmérő szenzor gyártási technológiájának kidolgozása”

 

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1139 Budapest, Váci út 83.
www.magzrt.hu
info@magzrt.hu
ügyfélszolgálat: +36 40 200-617

Irányító hatóság:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Cím: H-1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
Levelezési cím: H-1393 Budapest, pf. 332.
Tel.: +36 40/638-638
E-mail: nfu@nfu.gov.hu
www.nfu.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

 


Projekt azonosító: GINOP-1.2.1-15-2015-00494

Pályázat címe: „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelés kapacitásainak bővítése


Projekt azonosító: GINOP-1.2.2-15-2015-01281

Pályázat címe: „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelés kapacitásbővítő beruházásainak támogatása