A 2021-es Rotary Adventen Háhn Attila kapta a MATRO támogatását. Az akkor még szakmunkástanuló azóta sikeres vizsgát tett és első munkahelyévé a MATRO-t választotta.

– Meglepődtél, hogy te kaptad a MATRO felajánlását a Rotary Adventen? Miért téged választottak?

– Őszintén, akkor hallottam a Rotaryról először, amikor reggel közölték velem, hogy én kaptam ezt az összeget, így eléggé meglepődtem. Majd mikor már elmagyarázták, hogy pontosan miről is szól, természetesen nagyon örültem. A vírushelyzet miatt nem volt különösebb átadó, így csak az igazgató gratulált az iskolában, amikor aláírtuk a papírokat. Hogy miért pont engem választottak? Talán a szorgalmam miatt és hogy bármilyen munkát érdeklődéssel és szívesen vállaltam.

– Miért a MATRO-ba jöttél gyakorlatra és hogy érezted magadat a cégnél?

– Amikor arra került a sor, hogy gyakorlati helyet kellett keresni az iskolában, ezt a céget ajánlották. Tudtommal egyedül a MATRO volt az a cég, amely megfelelt a követelményeknek, amik ahhoz kellettek, hogy egy adott céghez mehessünk gyakorlatra.

– Milyen érdekes élményed, tapasztalatod volt az itt töltött idő alatt?

– Voltak dolgok, amikkel még nem találkoztam, nem tanultuk. Vagy tanultuk ugyan, de élőben nem volt szerencsém látni, így sok gép, eszköz, szerszám, megoldás új és érdekes volt számomra.

– A vizsga után itt maradsz a cégnél. Miért döntöttél így?

– Több területen is megfordultam a gyakorlatom alatt és a gépbeállítóknál, valamint a megmunkálóközpontosoknál töltött időt kedveltem leginkább. Munka közben sokszor gondolkodtam, hogy milyen munkakörben dolgoznék a legszívesebben és a gépbeállító munkakör vonzott jobban. Így amikor felajánlották a lehetőséget, meg is lepődtem és persze egyben örültem is.

– Mi lesz a munkád, a feladatod?

– A gépbeállítóknál fogok betanulni, dolgozni.

– Miben lesz más munkatársként dolgozni, mint tanulóként?

– Sok mindenben nem fog változni szerintem, mivel már elég régóta gyakorlat után heti 2-4 alkalommal maradtam dolgozni délután, ezért annyira nem lesz új számomra maga a munkakör, viszont több lesz felelősség.

– Milyen céljaid vannak a karriereddel kapcsolatban, mit szeretnél elérni?

– Jelenleg a gépgyártástechnológiai technikus a legmagasabb végzettségem, de gondolkodom az egyetemi tanulmányokon is, hogy mérnök lehessek. Egyelőre ez a jövőbeni célom és hogy munka közben megtanuljak/betanuljak mindent, amit csak lehet.

Forrás: MATRO MAGAZIN 2022/1.