Új oktatóterem a TopSolid7 CAD-CAM rendszer oktatásához

Még csak néhány hónap telt el vadonatúj tanműhelyünk birtokbavétele óta, máris újabb beruházással gyarapodtunk. Csarnokbővítésünk felső szintjén az oktatótermeknek szánt helyiségek egyikét sikerült berendeznünk a MATRO-ban zajló képzések fejlesztésének újabb állomásaként. Ez a nem túl nagy, de modern és világos, csendes tanterem szolgál majd a TopSolid7 CAD-CAM rendszer oktatásának helyszínéül.

A helyiség kialakításának előzménye, hogy cégünk még a tavasszal egy együttműködési megállapodást írt alá a Baranya Megyei Szakképzési Centrummal. Az egyezség arról szólt, hogy az „angsteres” CNC programozó tanulóinknak a TopSolid7 CAD-CAM rendszer oktatásához szükséges feltételeket biztosítani fogjuk a jövőben. 

A tervezőprogram elméleti és a gyakorlati ismereteinek összekapcsolásával ugyanis szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a nálunk tanuló fiatalok sikeres vizsgát tegyenek és az így megszerzett korszerű tudásukat a munkavilágába kilépve azonnal hasznosítani tudják.  A CAD-CAM Solution Kft. „TopSolid” programját gyártástámogató mérnökeink egyébként évek óta alkalmazzák és szerencsére, szívesen foglalkoznak a gyakorlati képzésben résztvevő tanulókkal.

A Szakképzési Centrummal megegyeztünk abban is, hogy a rendszer-licencek vásárlását mi finanszírozzuk és azokat a képzésben érintett tanulók és tanáraik rendelkezésére bocsátjuk. Az Angster és a MATRO oktatói továbbá rendszeresen konzultálnak majd egymással a tan- és vizsgaanyaggal, valamint a tanulók tanulmányi előmenetelével, felkészültségével kapcsolatban.

A tantermet bútorokkal, számítógépekkel és a szükséges eszközökkel a közelmúltban felszereltük, mérnökeink pedig készen állnak a képzés megkezdésére. Minden adott ahhoz, hogy sikerrel járjunk. 🙂

TopSolid oktatóinknak és a berendezési munkálatokban résztvevő kollégáinknak köszönjük a segítséget.