– Mi a feladatod a MATRO-nál, mit csinálsz a munkakörödben és mikor érkeztél a céghez?

– 2021 novemberében, azaz pontosan egy éve jöttem dolgozni a MATRO-hoz. Szerszámgazdálkodási asszisztens vagyok, támogatom a szerszámgazdálkodó munkáját, kiadom az itt dolgozóknak a munkavédelmi eszközöket, a munkaruhákat és egyéb szerszámokat, a termeléstámogató eszközöket. Mindennek az adminisztrációját végzem, valamint kapcsolatot tartok a többi részleg dolgozóival.

– Hogyan kerültél a céghez, mi tetszett meg ebben a munkában vagy magában a cégben?

– Egy közeli barátom, aki itt dolgozott, mesélt a cégről és hogy több munkakörbe keresnek dolgozókat. Beadtam az önéletrajzomat. Először vizuális ellenőrként dolgoztam, utána meghirdették a szerszámgazdálkodási asszisztens munkakört, és megpályáztam ezt a lehetőséget. A családias környezet fogott meg, és már az elején szimpatikusak voltak a szerszámgazdálkodási kollégák.

– Mi a legkedvesebb vagy legérdekesebb emléked a MATRO-val kapcsolatban?

– A MATRO-nap a legkedvesebb élményem, erre az eseményre elhozhattam a kiskutyámat, Ufut is. Nagyon élvezte, hogy ennyi ember megszeretgette.

– Nőként hogyan érzed magad egy alapvetően férfias jellegű munkahelyen? Miként fogadnak el a férfi munkatársak? Például előre engednek-e az ajtónál vagy megköszöntenek-e nőnapon?

– Ez mind teljesül. Nem látok különbséget, hogy máshogy kezelnének, mint a többi kollégát. Tisztelettudóak, kedvesek. Jól érzem itt magamat, alapból olyan beállítottságú vagyok, hogy a férfiakkal is jól együtt tudok dolgozni.

– Ha teljesülhetne egy kívánságod a cégnél, mi lenne az?- Szeretek enni, ezért hiányolok egy büfét. Az ez előtti munkahelyeimen se volt ilyesmi, szerintem jó ötlet lenne.

Forrás: MATRO MAGAZIN 2022/4.