Kedvezményezett neve: “MATRO” GÉP, SZERSZÁM, ELEKTRO KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
Projekt címe: RUGALMAS FOGLALKOZTATÁS BEVEZETÉSE A MATRO KFT-NÉL
Szerződött támogatás összege: 14 404 700 Ft
Támogatás mértéke: 100%


Projekt tartalmának bemutatása: 

A “MATRO” Kft. célja, hogy a rugalmas foglalkoztatással elősegítse a meglévő munkavállalók hosszú távú megtartását, emellett a vállalkozás munkaerőigényét motivált és minőségi munkaerővel elégítse ki. További szempont, hogy a térségből a fiatal minőségi munkaerőt a céghez tudja vonzani és hosszú távon megtartani. A vevői igények még teljeskörűbb kielégítéséhez a rugalmas foglakoztatás bevezetése is hozzájárulhat, amennyiben nagyobb teret biztosít a munkavállalói igények érvényre jutásának és hozzájárul a motiváció növekedéséhez. További cél a belső adminisztratív és irányítási folyamatok hatékonyságának növelése a rugalmas munkavégzés feltételeinek megteremtése érdekében.

A projekt keretében 14 fő munkavállaló munkaköre kerül átalakításra.

Az új foglalkoztatási formák bevezetéséhez kapcsolódó humán-erőforrásfejlesztési és szervezetfejlesztési, IT, jogi tanácsadásra is sor kerül. A rugalmas foglalkoztatáshoz kapcsolódó változások sikeres bevezetését képzések és műhelymunkák segíti elő. A hatékony munkavégzés érdekében informatikai eszközök, immateriális javak beszerzése is a fejlesztés részét képezi. Az átszervezési folyamatot munkahelyi mentor támogatja.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott projekt az Európai Szociális Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában kerül finanszírozásra.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.01.22

Projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2016- 00209

 


KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: “MATRO” GÉP, SZERSZÁM, ELEKTRO KORLÁTOLT FELELŐSSÉGÜ TÁRSASÁG.
PROJEKT CÍME: MAGAS FELDOLGOZOTTSÁGÚ TERMÉKEK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSA A MATRO KFT-NÉL
A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 182 067 030 FT
A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 48 %

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:
A projekt keretében a meglévő gyártó székhelyünkön jelentős fejlesztés valósul meg. A meglévő üzemcsarnokba tervezett komplex technológiai elemek szállítását és gyártását 2015-ös évben megkezdtük, a beszerzések befejezése 2016-os év végéig valósul meg. A tervezett gyártókapacitás: a gépek/berendezések gyártási tevékenységünk megerősítéséhez, a magasabb hozzáadott értékű termékek előállítása érdekében kerülnek beszerzésre.

Projektünk célja egyértelműen az autóipari beszállítói tevékenységünk bővítése, kapacitásunk növelése. Ezen célok miatt kerülnek beszerzésre az alábbi berendezések:
– 1 db Citizen Cincom L12 eszterga és 3 db Takisawa Nex-105 eszterga:
A berendezések speciálisan a DENSO Gyártó Magyarország termékei gyártására lettek optimalizálva. Segítségével autó motor kipufogógáz hőmérsékletérzékelő szenzorok és nagy nyomású pumpa alkatrészek gyártását fogjuk végezni. Ezek a különböző típusú egységek, személygépjárművek Motor Management rendszerébe épülnek be.
– 1 db MS16C megmunkáló gép:
A fejlesztés eredményeként létrejövő kapacitással a DENSO Gyártó Magyarország Kft részére kívánunk Guide Nozzle terméket szállítani, mely személygépjárművek injektorába kerül beépítésre.
– 1 db HERMLE C400 basic megmunkáló központ
A berendezés segítéségével a közvetlen export képességünk erősödik tovább. A berendezéssel +/-1 százados tűréssel leszünk képesek termék előállítására, mely pontosabb megmunkálással több alkatrész gyártására is lehetőséget kapunk, így fokozva az exportból származó árbevételünket.

A berendezések megvásárlását a vevői megrendelések indokolják. Segítségükkel növelni tudjuk a beszállító tevékenységünkből származó árbevételünket és közvetlenül az exportárbevételünk növekedését tudjuk elérni.
A fejlesztés megvalósításával cégünk tovább növeli meglévő 89 fő saját és 86 fő bérelt munkavállaló munkahelyének biztonságát, a fejlesztés 2016.12.31-ig valósul meg.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSÉNEK DÁTUMA: 2016.12.31
A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-1.2.1-15-2015-00494


KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: “MATRO” GÉP, SZERSZÁM, ELEKTRO KORLÁTOLT FELELŐSSÉGÜ TÁRSASÁG.

Projekt címe: „CNC GYÁRTÓ KAPACITÁS MEGERŐSÍTÉSE A MAGASABB HOZZÁADOTT ÉRTÉK ÉS

A BESZÁLLÍTÓI STÁTUSZ MEGERŐSÍTÉSE ÉRDEKÉBEN”

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 40 358 535 FT

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 48 %

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA: 
A projekt keretében a meglévő gyártó székhelyünkön jelentős fejlesztés valósul meg. A meglévő üzemcsarnokba tervezett technológiai elemek szállítását és gyártását 2015-ös évben megkezdtük, a beszerzések befejezése 2016-os évben valósul meg. A tervezett gyártókapacitás: a gépek/berendezések gyártási tevékenységünk megerősítéséhez, a magasabb hozzáadott értékű termékek előállítása érdekében kerülnek beszerzésre.
Projektünk célja egyértelműen az autóipari beszállítói tevékenységünk bővítése, kapacitásunk növelése. Ezen célok miatt kerül beszerzésre 2 db hosszeszterga berendezés.
A Citizen Cincom L12 VII CNC hosszeszterga:
A berendezés speciálisan a PIN SHEATH típusú termékek gyártására lett kialakítva. Segítségével autó motor kipufogógáz hőmérsékletérzékelő szenzorok gyártását fogjuk végezni. Ezek a különböző típusú szenzorok személygépjárművek Motor Management rendszerébe épülnek be. A megbízatás eredményeként a szenzorok egyedüli beszállítói leszünk egy japán tulajdonú autóipari alkatrész gyártó cégnek. A szenzorok Peugeot, BMW, Renault típusú személygépjárművekbe kerülnek majd beépítésre.

A Citizen Cincom K16E-VII hosszeszterga adagolóval:
A berendezés segítségével különböző típusú dugattyúk gyártását tervezzük, elsősorban a Knorr-Bremse Aldersbach részére, mely a közvetlen export tevékenységünket szolgálja. Ezen dugattyúk a teherautók légfékrendszerének levegő karbantartó egységének légfúvató szelepébe épülnek be.
Mindkét berendezés megvásárlását tehát a vevői megrendelések indokolják. Segítségükkel növelni tudjuk a beszállító tevékenységünkből származó árbevételünket és közvetlenül az exportárbevételünk növekedését tudjuk elérni.

A berendezések megvásárlását a vevői megrendelések indokolják. Segítségükkel növelni tudjuk a beszállító tevékenységünkből származó árbevételünket és közvetlenül az exportárbevételünk növekedését tudjuk elérni.
A fejlesztés megvalósításával cégünk tovább növeli meglévő 89 fő saját és 86 fő bérelt munkavállaló munkahelyének biztonságát, a fejlesztés 2016.04.30-ig valósul meg.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSÉNEK DÁTUMA: 2016.04.30.

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-1.2.2-15-2015-01281


„Korszerű nagypontosságú szerszámtartók kifejlesztése TRAUB szerszámgépekhez.”

Kedvezményezett: MATRO Gép, Szerszám- Elektro Kft.
Cégnév: 7631 Pécs, Nagyárpádi út 7. A. ép.
A projekt időtartama: 2008.12.01. – 2011.03.30.
A projekt teljes költsége: 124,182 millió Ft

Az Európai Unió és a Magyar Állami által nyújtott támogatás összege 43,464 millió Ft.

><img width=


 

„CNC esztegagépek beszerzése és EMAS környezetirányítási rendszer bevezetése a MATRO Kft-nél’

Azonosító:                    GOP-2.1.4-09/K-2010-0021
Kedvezményezett:        MATRO Gép, Szerszám- Elektro Kft.
Cégnév:                       7631 Pécs, Nagyárpádi út 7. A. ép.
A projekt időtartama:   2010.09.01. – 2011.12.31.
A projekt teljes költsége: 246,584 millió Ft

Az Európai Unió és a Magyar Állami által nyújtott támogatás összege 123,292 millió Ft

umft


 

Projekt azonosító: GOP-1.3.1-08/1-2008-0060
Pályázat címe: „Korszerű nagypontosságú szerszámtartók kifejlesztése TRAUB szerszámgépekhez.”

Projekt leírás:
A projekt az eredeti célkitűzéseknek megfelelően került megvalósításra. A pályázatban bemutatott eszközök helyet -a mérési módszer optimalizálásával- más mérőkészülék kiválasztásával költség megtakarítást tudtunk elérni, ezt felhasználva a termékek vevői elvárásainak való megfelelése érdekében más a felületi megmunkálást lehetővé tevő új technológiára koncentráltuk az erőforrásokat. A kazettás szerszámrendszer időközben bővítésre került több speciális szerszám alaptest gyártásával. Ennek eredményeképpen kialakításra került a moduláris alaptest rendszer.
A projekt sikeresen és eredményesen zárult.
A CNC esztergagépekkel történő forgácsolás során az úgynevezett váltólapka (amely porkohászati úton készül, különböző minőségű alapanyagból, különféle élettartam és megmunkálási minőséget javító bevonattal valamint különböző alakkal, a különféle esztergálási feladatok elvégzéséhez) a kopó szerszám. Ezt a váltólapkát az élettartamának lejártát követően mely hozzávetőleg 20-30 perc megmunkálási idő, cserélni kell.
A váltólapka esztergálás műveletekor a késszárba kerül rögzítésre. A késszár pedig az úgynevezett szerszámtartó egységben mely a gépek szerszámrevolverére van rögzítve, amennyiben a gép átállítása történik egy másik alkatrész gyártására, az általános rendszer szerint leszerelésre kerülnek a szerszámtartók, a késszárakkal együtt. Ezt követően a felszerelésre kerülő szerszámtartóba beszerelésre kerül a késszár, majd a váltólapka. Ezt követően az egész egysége ne kell mérni, mely történhet a megmunkáló gépen, vagy külső berendezésen.
Ezen műveletek gép átállítási idejét jelentősen növelik, valamint a bemérési pontosságtól függően, hosszabb ideig tarthat az új termék méreteinek beállítása.
A kazettás szerszámrendszer esetén a szerszámtartó és a késszár a gépben marad és „csak” a különböző váltólapkához való betét kerül cserére. Ezzel jelentős idő takarítható meg, valamint a beállítási pontosság is javul.
A rendszert a fejlesztés során a vevő igényeinek jobb kielégítése érdekében kibővítettük a moduláris alaptest rendszerrel, mellyel különböző géptípusokhoz illeszthető szerszámtartó egységek építhetők össze.
Kedvezményezett neve és elérhetősége:
MATRO Gép, Szerszám- Elektro Kft.
7631 Pécs, Nagyárpádi út 7. A. ép.
Telefon: +36/72 548-110, Fax: +36/72 658-111
Web: www.matro.hu
Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1139 Budapest, Váci út 83.
www.magzrt.hu
info@magzrt.hu
ügyfélszolgálat: +36 40 200-617

Irányító hatóság:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Cím: H-1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
Levelezési cím: H-1393 Budapest, pf. 332.
Tel.: +36 40/638-638
E-mail: nfu@nfu.gov.hu
www.nfu.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

 


Projekt azonosító: GOP-1.3.1-11/A-2012-0055

Pályázat címe: „Személygépjárművek motormanagement rendszerébe épülőhőmérsékletmérő szenzor gyártási technológiájának kidolgozása”

 

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1139 Budapest, Váci út 83.
www.magzrt.hu
info@magzrt.hu
ügyfélszolgálat: +36 40 200-617

Irányító hatóság:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Cím: H-1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
Levelezési cím: H-1393 Budapest, pf. 332.
Tel.: +36 40/638-638
E-mail: nfu@nfu.gov.hu
www.nfu.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

 


Projekt azonosító: GINOP-1.2.1-15-2015-00494

Pályázat címe: „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelés kapacitásainak bővítése


Projekt azonosító: GINOP-1.2.2-15-2015-01281

Pályázat címe: „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelés kapacitásbővítő beruházásainak támogatása