Kiemelten fontosKörnyezetvédelem

A MATRO Kft. kiemelten kezeli a környezetvédelem területét. Folyamatos fejlesztésen alapuló környezeti irányítási rendszerünket az ISO14001-es szabvány szerint a fenntarthatóság eszméje köré építettük ki. Az ISO14001 2000. évi bevezetése után 2011-től már a szigorúbb megfelelési követelményeket támasztó EMAS – környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszert alkalmazzuk, ezt környezeti teljesítményünk javítása érdekében fenntartjuk és folyamatosan fejlesztjük.

A cég vezetése elkötelezte magát a környezetirányítási rendszerek kiépítése és fenntartása mellett, és a szükséges erőforrásokkal támogatja hatékony működésüket. Munkavállalóinkat bevonjuk a teljes szervezet környezetvédelmi folyamataiba, oktatások keretén belül átadjuk a munkájukhoz kapcsolódó, környezetvédelmet is érintő ismereteket.

A fenntarthatóság biztosítása érdekében évről évre új környezetvédelmi célokat tűzünk ki magunk elé, amelyeket a legjobb tudásunk szerint meg is valósítunk. Az eredmények alapján elmondható, hogy képesek vagyunk fajlagosan csökkenteni a környezetet terhelő hulladékaink, segédanyagaink mennyiségét.

Komolyan gondoljukKörnyezeti poltikánk

Fontosnak tarjuk a partnereinkkel és érdekelt feleinkkel való kapcsolattartást, többek között erre szolgál minden évben megújított, a honlapunkról  nyilvánosan elérhető környezeti nyilatkozatunk, ami aktuális környezeti politikánkat és környezeti teljesítményünk mutatószámait tartalmazza. A környezeti politika tükrözi vállalatunk elkötelezettségét környezetünk védelme iránt, illetve keretet ad környezeti céljaink kitűzéséhez és megvalósításához.

Környezeti céljaink a természeti erőforrások megőrzésére, a károsanyag-kibocsátás minimalizálására és a folyamatos fejlesztésekre terjednek ki. Tevékenységeinket körültekintéssel végezzük, hogy a munkafolyamatok során ne hagyja el semminemű szennyezés a telephelyünket, veszélyes hulladékainkat is kizárólag veszélyes hulladék elszállítási engedéllyel rendelkező partnerünk viszi a telephelyére, és ott ártalmatlanítja, illetve újrahasznosítja. Az erőforrás-gazdálkodást modernizációval és tudatossággal érjük el. Magas technológiai színvonalunkhoz képesek vagyunk optimalizálni alapanyag-felhasználásunkat, képzett szakembergárdánk közreműködése által pedig folyamatosan tudunk javítani a fajlagos alapanyag-felhasználási mutatóinkon.

Környezeti politika

Környezeti politikánk

Cégünk “Környezeti politikáját” az alábbi linkre kattintva töltheti le.