Tudatos képzésMunkavállalói és tanulói programok

Manapság minden komoly vállalat egyik legnagyobb kihívása és egyben alapvető feladata a megfelelő létszámú és képzettségű munkavállalói csapat biztosítása. Ez a fejlődés egyik legfontosabb kulcsa, a vevőink minőségi követelményeinek való megfelelés alapköve.

Ezért kiemelten fontos számunkra, hogy munkatársainkat rendszeresen képezzük és foylamatosan biztosítsuk a munkaerő utánpótlást.

Dolgozóink részére üzemen belüli ill. külső képzéseket biztosítunk.

Saját műszaki szakoktatóval 22 középfokú és 9 felsőfokú tanuló duális rendszerű gyakorlati képzése folyik folyamatosan cégünknél. 2014 évtől kezdődően a felsőfokú duális képzési rendszerbe is csatlakozott a Matro.

Duális képzésElmélet és gyakorlat egyszerre

A Pécsi Tudományegyetemmel közös duális jellegű képzési forma bevezetésének elsődleges célja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolása. Az országosan is újszerű képzésben a hallgatók amellett, hogy gyakorlatot szereznek szakmájukban, az elméleti tudásukat is bővítik a szakmai gyakorlat során.

Az eredmény: a duális képzési rendszerben olyan versenyképes munkavállaló kerül ki az iskolapadból, aki azonnal – több hónapos vagy akár többéves továbbképzés és további anyagi ráfordítás nélkül is –, képes belépni a munka világába.

A képzést a hagyományosnál lényegesen hosszabb vállalati gyakorlat, valamint a szervezetek és a hallgatók közötti sokkal szorosabb kapcsolat jellemzi.

Miért válaszd a duális jellegű képzési formát?

  • Élenjáró vállalatoknál, a legjobb szakemberektől tanulhatod meg a legfrissebb szakmai fortélyokat.
  • Pénzügyi önállóság, azonnali munkalehetőség: a főiskolai tanulmányok megkezdését követően hallgatói munkaviszonyba kerülsz a vállalattal, munkabért kapsz, így csökkenthetők a szülők anyagi terhei.
  • Változatos és intenzív tanterv: a képzés 7 féléves. A szorgalmi időszakban évfolyamtól függően heti 1-3 napot töltesz a céges gyakorlaton, téli vizsgaidőszak végén 2 hét a nyári után 8 hét összefüggő gyakorlatot kell teljesítened.
  • Kitűnhetsz a többiek közül és a legsikeresebbek közé tartozhatsz már tanulmányaid elején!
  • A gyakorlatban is hasznosítható, biztos elméleti tudásra épülő szakismeretekre tehetsz szert!
  • Kiváló lehetőségek a munkaerőpiacon! A nemzetközi tapasztalatok szerint a duális képzésben tanulók 85%-a munkaszerződéssel került ki az iskolapadból.
  • Biztonságosan tervezhető életpálya!